به گزارش مشرق، ساعتی بعد از پایان محدودیتهای تسلیحاتی ایران رسانههای معتبر جهان با انتشار گزارشها درباره این موضوع، بر شکست آمریکا برای تمدید این محدودیتها تاکید کردند.
ساعت ۳:۳۰ بامداد امروز امروز (یکشنبه ۲۷ مهر ماه/۱۸ اکتبر) محدودیتهای تسلیحاتی ایران در پنجمین سالگرد حصول برجام به صورت خودکار پایان یافت و از این به بعد محدودیت صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی از مبدا و به مقصد ایران لغو و محدودیت سفر ۲۳ شخص حقوقی موضوع فهرست قطعنامه ۲۲۳۱ خاتمه یافت.
بیشتر بخوانید:
اقتدار تسلیحاتی ایران به چه معناست؟
«الجزیره» درباره این موضوع گزارشی تحت این عنوان منتشر کرد: «به رغم مخالفت ایالات متحده، محدودیتهای تسلیحاتی ایران منقضی شد».
این رسانه نوشت: «طبق بخشی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در ارتباط با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، محدودیت ۱۳ ساله تسلیحاتی این شورا (علیه ایران) روز یکشنبه به پایان رسید».
بیشتر بخوانید:
لغو محدودیت تسلیحاتی؛ نتیجۀ مقاومت فعال و دیپلماسی چندجانبه
الجزیه سپس به بیانیه وزارت خارجه ایران درباره پایان محدودیت تسلیحاتی اشاره کرد و نوشت: «پایان این محدودیت بدان معناست که ایران قانونا قادر به خرید و فروش تسلیحات متعارف شامل موشکها، بالگردها و تانکها خواهد شد».
در ادامه گزارش به مواضع آمریکا علیه لغو محدودیت تسلیحاتی ایران و همچنین اقدامات غیرقانونی این کشور در رابطه با برجام اشاره شده است.
در گزارش تصریح شد: «ایالات متحده ماه می ۲۰۱۸ یکجانبه از برجام خارج شد و موجی از تحریمهای اقتصادی سخت علیه ایران اعمال کرد. دولت دونالد ترامپ رئیسجمهور ایالات متحده همچنین از هر ابزار در دسترس خود برای از بین بردن توافق هستهای و متوقف کردن لغو محدودیت تسلیحاتی استفاده کرده است».
الجزیره سپس با اشاره به ناکامیهای آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران تاکید کرد، رژیم صهیونیستی و «تعدادی از کشورهای عربی» به شدت از مواضع آمریکا در قبال ایران حمایت کردهاند.
این رسانه افزود: «در ماه آگوست، ایالات متحده قطعنامه ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد تا به طور نامحدود محدودیتهای تسلیحاتی ایران تمدید شود اما این قطعنامه رد شد. تنها جمهوری دومنیکن حامی این قطعنامه بود و ۱۴ عضو شورای امنیت شامل سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا به همراه ۸ عضو دیگر رای ممتنع دادند و روسیه و چین با تمدید تحریم تسلیحاتی رای مخالف دادند».